Werkwijze

Werkwijze Luciditeit - De praktijk voor Psychosociale Natuurgeneeskunde

Mijn werkwijze is persoonlijk, intuïtief en holistisch. Een ontwikkeling waarbij we samen zoeken naar dat wat jij nodig hebt en wat bij je past als uniek persoon. Je weet wat goed voor je is vanuit je eigen kern. Door het bewustzijn te vergroten en het zelfgenezend vermogen te ondersteunen verbeter jij jouw algehele welbevinden.

Ik nodig je uit om jouw levensverhaal, belevingswereld en verlangens te vertellen

Anamnese

Tijdens onze eerste ontmoeting gaan we in gesprek over jouw klachtenbeeld en de achtergronden ervan. Gedurende de anamnese maken we de vraagstelling helder. Hier sluit ik de behandeling op aan. Ik kan een combinatie van psychosociale therapie, lichaamsgerichte psychotherapie, verlies- en rouwverwerking, natuurgeneeskundige therapie en energetische therapie aanbieden.

Cliëntdossier

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als jouw behandelend therapeut, een cliëntdossier aanleg. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim). Dat betekent dat ik geen informatie over de behandelingen en de gesprekken met derden deel. Als jouw behandelend therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in het cliëntdossier. Een dossier bevat: het anamnese formulier, de ondertekende behandelovereenkomst, aantekeningen over de behandelsessies.

Metingen

Er zijn een aantal metingen om te onderzoeken waar in jouw energetisch systeem blokkades zitten. Meer informatie vind je onder natuurgeneeskundige therapie.  Bij dit onderzoek wordt onder andere gewerkt met testampullen en flesjes. Hierbij is het belangrijk jouw medicijnen en supplementen mee te nemen naar de praktijk voor een betrouwbaar testresultaat. Therapeutische metingen en behandelingen nemen deels plaats op een behandelbank. Je hoeft je hiervoor niet te ontkleden.

Doorverwijzen

Soms adviseer ik om – als extra ondersteuning van jouw gezondheid – een afspraak te maken bij een collega-therapeut met een andere specialisatie. In geval van ernstige klachten verwijs ik je door naar jouw huisarts. Mijn advies is om altijd jouw arts of specialist te (blijven) raadplegen. Aanvullende natuurgeneeskundige ondersteuning is niet ter vervanging van  bestaande reguliere medicatie. Jouw welzijn staat voortdurend voorop.

Behandelduur

Na een aantal consulten verminderen jouw gezondheidsklachten en verbeterd jouw welzijnsgevoel. De duur van de behandeling is afhankelijk van de onderliggende problematiek, dat wat voor jou wenselijk is en je eigen proces.

Je kunt ook moeilijke momenten ervaren tijdens de therapie, maar je zult ook ervaren dat het samenspel van donker en licht de schoonheid van het leven onthult.

Vergoeding door de zorgverzekering

Ik voldoe aan de registratiecriteria (opleidingseisen) voor ‘complementaire geneeswijzen’ van de zorgverzekeraars. De zorg die ik aanbied, wordt – afhankelijk van jouw zorgverzekeraar en het ziektekostenpakket dat je hebt afgesloten – (deels) vergoed. De vergoeding waarvoor jij in aanmerking komt, hangt af van de voorwaarden van de zorgverzekering.

Heb je vragen over de vergoeding van het consult? Neem dan voor de juiste informatie contact op met jouw zorgverzekeraar.

Op de factuur die jij kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar staat een korte omschrijving van de behandelvorm en de daarbij behorende prestatiecode vermeld. Luciditeit werkt met onderstaande omschrijvingen en daarbij behorende prestatiecodes: Lichaamsgerichte psychotherapie (24513) en Energetische therapie (24012) 

Bereikbaarheid

Ik ontvang je in mijn praktijk Luciditeit in Landgraaf.  De ingang is aan de voorkant van het huis. Nadat je hebt aangebeld, kom ik persoonlijk de deur openmaken. De praktijkruimte bevindt zich op de tweede verdieping en is met twee trappen bereikbaar. Past therapie bij jou thuis beter bij jouw persoonlijke situatie, dan bied ik die mogelijkheid graag aan.

Privacy

Luciditeit houdt zich aan de wet en beschermt jouw gegevens volgens ‘de Algemene Verordening Gegevensbescherming’. Deze wet is opgesteld om ervoor te zorgen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonlijke gegevens, zodat onbevoegden geen toegang tot jouw gegevens hebben. Informatie over de AVG kun je (hier) lezen.

Beroepsvereniging

Luciditeit is aangesloten bij beroepsvereniging CAT, Complementair Aanvullend Therapeuten. Het registratienummer (Tessa Franssen-Haenbeukers) is CM2108-01-07-20 Klik (hier) voor de website.

HBO-registertherapeut BCZ©

Luciditeit staat geregistreerd in het HBO-register voor beroepsbeoefenaren van de complementaire zorg van Stichting RBCZ. Het registratienummer (Tessa Franssen-Haenbeukers) is 200549R. Klik (hier) voor de website

Geschillencommissie

Luciditeit is aangesloten bij het GAT, Geschillen Alternatieve Therapeuten. Hierdoor voldoet de praktijk aan de wet kwaliteit klachten en geschillen zorg. Ik val als therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT).  De overheid heeft in de wet (wkkgz) vastgelegd wat goede zorg precies inhoudt. En wat er moet gebeuren als mensen een klacht hebben over de zorg. Het GAT is een onafhankelijke geschillencommissie die neutraliteit waarborgt wanneer het gaat om het behandelen van geschillen en klachten. Het GAT zorgt er voor dat de belangen van de klager en de therapeut gelijkwaardig worden behandeld. GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Klik (hier) voor meer informatie over mijn klachtenregeling. Ik werk als therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Klik (hier) voor meer informatie.

%d bloggers liken dit: