Trainingen

Luciditeit biedt Reiki 1, Reiki 2 en Reiki 3 cursussen aan

Voor wie kan de Reiki cursus interessant zijn?

Ook jij kunt jouw energetische vaardigheden ontwikkelen door het volgen van een Reiki cursus. Liefhebbend jezelf en anderen behandelen. Iedereen kan Reiki leren.

Je kunt kiezen voor een privé Reiki cursus of voor een Reiki cursusbeleving samen met degenen die dichtbij jou staan. Partners, vrienden, ouders en kinderen zijn van harte welkom.

Is jouw beroep gericht op het werken met mensen? Reiki kan een positieve aanvulling zijn binnen jouw vakgebied. Het is een waardevolle toevoeging voor jezelf en voor de mensen met wie jij je verbindt en met wie jij werkt.

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse geneeswijze waarbij universele levensenergie wordt doorgegeven door middel van handoplegging. Door te leren hoe je deze energie kunt ontvangen en doorgeven, ben je in staat om het zelfhelend vermogen te stimuleren en pijnklachten te verminderen. Reiki is een liefdevolle en zachte vorm van healing.

_Y8B5919

‘Het meest fascinerende aan Reiki is dat het mensen helpt hun sluimerende talenten te ontplooien, hun weg naar het licht te vinden en levendiger te worden.’

Mikao Usui, de herontdekker en grondlegger van de genezende methode Reiki

De Reiki graden – de weg naar zelfverwezenlijking en spirituele groei

Wat kun je van de Reiki cursussen verwachten?

Ik leer mensen hun energetische talent te ontwikkelen. Er bestaan drie verschillende opleidingsniveaus oftewel Reiki graden. De inwijding verhoogt bij elke graad de positieve kracht om de helende Reiki energie door te geven. Daarnaast worden de mogelijkheden om te werken met Reiki aanzienlijk uitgebreid en wordt de kennis vergroot.

Wat andere Reiki cursisten vertellen over deze ervaring
‘De Reiki 1 toetreding vond ik een heel bijzondere en warme ervaring, en dat je de Reiki stroming daarna zo sterk voelde was een openbaring. Er kwamen allerlei gevoelens naar boven toe zoals vertrouwen, liefde, warmte, geborgenheid en veel emoties.’
'Heel apart, heftig en vooral emotioneel Reiki 2. Dank je voor de zeer speciale ambiance, sfeer en openheid naar elkaar toe. Voelt goed!’
‘Vandaag was bijzonder mooi, een geweldige dankbare ervaring. Ik kijk uit naar mijn nieuwe toekomst.’
'Heel bijzonder! Voor mij heel erg emotioneel en verrijkend. Intuïtief voel ik dat deze eerste inwijding voor mij het begin zal zijn om anderen en mezelf verder te helpen.’
‘Reiki 2 wederom een mooie en heftige ervaring. Hartelijk dank.’
‘Jouw manier van les geven is ongedwongen en in balans. Een heel bijzondere ervaring die mij versteld deed staan. Ik ben met mijn lichaam verbonden op een ongekende manier.
‘Een dag waarop jij me door je openheid en eerlijkheid kon inwijden in de Reiki 1. Iets wat ik als heel positief heb ervaren.’
‘Ik heb dingen gevoeld die je niet met woorden kunt beschrijven.’
‘Met veel liefde, geduld en rust heb je ons ingewijd. Heeft een geweldige rust over mij gebracht die ik nu wellicht vaker zal ervaren.’
‘Verbinden vanuit je diepste zelf, aandacht, liefde en warmte aan jezelf schenken. Een cursus waarbij jij centraal staat en waar Tessa dit in al haar kracht en liefde sprookjesachtig neerzet.’

De Reiki cursus plannen we samen op een dag die jou goed uitkomt. Tijdens de Reiki cursussen begeleid ik je bij het openzetten van je energiekanalen. Een ervaring gericht op aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling en onderwijs op een ontspannen en toegankelijke wijze.

_Y8B5923-bewerkt

Deelnemen aan een Reiki 1 cursus

Reiki 1 - Een heel krachtige healing op fysiek niveau

Wat kun je van de Reiki 1 cursus verwachten?

 • Tijdens de Reiki 1 cursus ontvang je vier inwijdingen verdeeld over de lesdag. De inwijdingen worden afgewisseld met theorie en oefeningen.
 • De Reiki 1 inwijding is in eerste instantie bedoeld voor zelfgenezing. Het is een geschenk aan jezelf uit zelfliefde. Een kernwaarde voor een goed welzijnsgevoel.
 • De Reiki 1 inwijding heelt op fysiek niveau ziekten bij degene die de inwijding ontvangt. De lichamelijke gezondheid van de ingewijde verandert vaak ten goede in de maanden na de inwijding.
 • Na het behalen van je Reiki 1 certificaat heb je het vermogen om een algehele reikibehandeling te geven aan jezelf en aan anderen.
 • Je ontvangt een map met het lesmateriaal die je mee naar huis neemt. Zo kun jij volledig en in rust genieten van deze dag. Thuis kun je de theorie nalezen en zelf aan de slag gaan met de Reiki behandeltechnieken en meditaties.
 • Je verdiept je in de geschiedenis van Reiki, de vijf Reiki principes, de behandelmethodes, rituelen, Reiki meditatietechnieken, en het bewust en goed energetisch voor jezelf zorgen.
 • Na het behalen van je Reiki 1 certificaat kun jij je na drie maanden inschrijven voor deelname aan de Reiki 2 cursus.

Lesgeld

De kosten voor het behalen van het Reiki 1 certificaat zijn zijn €225 privé en €175 vanaf twee personen. Dit is inclusief een gezonde lichte lunch en kruidenthee. Na afronding van de Reiki 1 cursus ontvang je een erkend Reiki 1 certificaat en een symbolisch aardigheidje.

Deelnemen aan een Reiki 2 cursus

Reiki 2 - Een heel krachtige healing op geestelijk niveau

Wat kun je van de Reiki 2 cursus verwachten?

 • Tijdens de Reiki 2 cursus ontvang je één inwijding. Deze vergroot merkbaar de hoeveelheid helende energie waarmee jij jezelf en anderen behandelt.
 • De Reiki 2 inwijding geeft inzicht en genezing op het geestelijke en emotionele niveau. Jouw intuïtie en zelfbewustzijn worden de maanden na de inwijding groter. Dit mooie proces kan wel zes maanden duren.
 • Je ontvangt een map met het lesmateriaal die je mee naar huis neemt. Zo kun jij volledig en in rust genieten van deze dag. Thuis kun je de theorie nalezen en zelf aan de slag gaan met de Reiki behandeltechnieken, de symbolen en meditaties.
 • Je verdiept je in het werken met het krachtsymbool (energie versterken), het emotiesymbool (ondersteunen), het afstandssymbool en je leert hoe jij een Reikibehandeling op afstand geeft en je leert nieuwe Reiki meditaties en interessante behandeltechnieken.
 • We plannen een terugkom-moment. Jij mag een introducé(e) meenemen die we samen behandelen.
 • Na het behalen van je Reiki 2 certificaat mag jij je inschrijven voor deelname aan de Reiki 3 cursus ook wel Reiki Master genoemd.

Lesgeld

De kosten voor het behalen van een Reiki 2 certificaat zijn €315 privé en €240 vanaf twee personen. Dit is inclusief een gezonde lichte lunch en kruidenthee. Na afronding van de Reiki 2 cursus ontvang je een erkend Reiki 2 certificaat en een symbolisch aardigheidje.

Deelnamen aan een Reiki 3 – Master cursus

Reiki 3 - Een heel krachtige healing op spiritueel niveau

Wat kun je van de Reiki 3 – Master cursus verwachten?

 • Deze graad wordt alleen aan de serieuze behandelaar aanbevolen.
 • De Reiki 3 cursus is opgebouwd uit meerdere contactmomenten.
 • De Reiki 3 oftewel mastergraad kun je ontvangen na het intensief werken met de Reiki energie en het vergroten van de Reiki kennis. De essentie ligt bij jouw persoonlijke ontwikkeling en bezieling.
 • Het traject duurt ongeveer acht maanden. Dat is afhankelijk van jouw proces.
 • De Reiki 3 inwijding is een healing op spiritueel niveau. Deze energie is pure vreugde. Deze inwijding maakt de drie-eenheid (lichaam, geest en ziel) compleet. Na de inwijding is de energie nog sterker en worden je intuïtieve vermogens uitgebreid. Je bewustwordingsproces ondergaat een enorme ontwikkeling.
 • Je verdiept je in het leggen van een sterkere verbinding met jezelf en met anderen, het ontwikkelen van je intuïtieve vaardigheden, het ontwikkelen van didactische kwaliteiten en het werken met de nieuwe symbolen en hun mantra’s.
 • Na het behalen van jouw Reiki 3 certificaat kun jij anderen begeleiden in hun Reiki ontwikkeling. Je mag lesgeven en je beschikt over de kennis en de gave om mensen te initiëren.
 • Na het afronden van deze cursus ben je gecertificeerd Reiki Master en ben je in staat om vanuit volledig zelfbewustzijn en onvoorwaardelijke liefde met Reiki  te werken.

Lesgeld

De kosten voor het behalen van een Reiki 3 (Reiki master) certificaat zijn €1650. Na afronding van de Reiki 3 cursus ontvang je een erkend Reiki 3 – Master certificaat.

Psychosociale Natuurgeneeskunde - Luciditeit is aangesloten bij Reiki Vereniging Cirkel

De Reiki cursussen worden gegeven in mijn sfeervolle praktijk Luciditeit in Landgraaf. De maximale groepsgrootte is vier personen.

Heb jij vragen of wil jij een afspraak maken voor het volgen van één van de Reiki Cursussen? Neem gerust contact met mij op. Dat kan telefonisch of via het contactformulier.

De Reiki cursus plannen we samen op een dag die jou goed uitkomt. De cursusduur is afhankelijk van de groepsgrootte.

Personen

Cursusduur

Privé

5 uur

Twee

6 uur

Drie

6 – 6,5 uur

Vier

6,5 – 7 uur

Luciditeit biedt studenten en senioren een lager behandeltarief aan. Zij krijgen 10% korting op de behandelingen en op het behalen van het Reiki 1 en Reiki 2 certificaat. Er geldt geen korting op het Reiki Master certificaat en op de productverkoop.
%d bloggers liken dit: