Psychosociale therapie

Psychosociale Therapie

Door stressvolle ervaringen, pijnlijke gebeurtenissen en andere beknellende situaties kan je gezondheid verstoord raken. Bij de psychosociale therapie gaan we deze belemmerende patronen en dieperliggende blokkades samen onderzoeken. Denk hierbij aan je identiteit, jouw normen en waarden, levenstechnieken, gewoontes en overtuigingen.

Het doel van de therapie is om jezelf terug te vinden vanuit jouw eigen innerlijke kracht.

Psychotherapie versus psychosociale therapie

Een veel gestelde vraag van mensen is: wat het verschil is tussen psychotherapie en psychosociale therapie?

Het belangrijkste verschil met psychotherapie is dat psychosociale therapie zich niet bezighoudt met (ernstige) psychiatrische problemen of persoonlijkheidsstoornissen. Tijdens de psychosociale therapie wordt geen gebruik gemaakt van het DSM 5 classificatiesysteem en de daarbij behorende criteria. Een psychosociaal therapeut stelt (in tegenstelling tot een GZ-psycholoog of psychotherapeut) geen officiële diagnose. In deze therapie gaat het om het herstellen van jouw veerkracht en het leren omgaan met de uitdagingen van het leven.

Leven vanuit jou eigen wensen en overtuigingen

Verlies en rouwbegeleiding

Elke keer dat het vuur oplaait, verbrandt er ook iets, totdat er alleen maar as over blijft.

Verlies is een ingrijpende ervaring waar ieder mens in zijn leven mee te maken krijgt. Je kunt er niets aan doen dat het je is overkomen en je kunt er niets aan veranderen. Hoe iemand rouwt, is voor iedereen persoonlijk. Er is geen juiste of onjuiste manier en er is geen moeten. Ik ondersteun jou bij het verdriet en de verwerking hiervan, zodat je uiteindelijk weer zin en betekenis kunt geven aan het leven.

‘Ik vind mijn plek terug in de wereld! Het is wel een andere plek.’ – Uitspraak rouwende –

Mijn kennis heb ik opgedaan door het behalen van de volgende opleidingen: coaching, counseling en conflictbemiddeling, verlies en rouwbegeleiding en E.E.N.® eclectische energetische natuurgeneeskunde. Ook het afronden van verschillende cursussen (bijvoorbeeld psychosomatische klachten, karakterstructuren en suïcidaliteit) heeft bijgedragen aan mijn kundigheid. Tijdens mijn werk maak ik gebruik van deze kennis, mijn ervaring en van mijn sterk ontwikkelde intuïtieve vermogens.  Door de bron en betekenis van de blokkades te herkennen en te begrijpen kan ik gericht met jou samenwerken aan het verbeteren van jouw gezondheid en het verruimen van jouw bewustzijn.

In mijn sfeervolle en ruime praktijk Luciditeit in Landgraaf kun je met jouw klachten terecht in een veilige omgeving. Past therapie bij jou thuis beter bij jouw persoonlijke situatie, dan bied ik die mogelijkheid graag aan.

%d bloggers liken dit: